2021-01-07 123 瀏覽
📍米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)西九龍中心除左8樓既food court之外,原來都仲有其他隱世小店。😏 今次要介紹既呢間日式食店位於西九龍中心一樓,佢哋以親民既價錢提供多款丼飯、炸物、壽司同埋刺身選擇。店舖唔算太大但係出面會有幾張枱仔,仲會有埋醬油同埋wasabi供應,夠哂貼心呀。𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 豪華刺身丼 ($63)豪華刺身丼入面有齊三文魚、帶子、甜蝦、北極貝、玉子同蟹柳等等,超級足料呀!🍣 三文魚刺身係厚切既,仲充滿住魚油的香味,好肥美,唔會有隔夜雪藏既怪味。而其他既刺身都好新鮮,🦐 蝦仲好鮮甜添。💛 軟殼蟹手卷 ($20)剛剛炸好既軟殼蟹非常香脆,仲要勁大隻!😍 而且會加上大量既蟹籽同埋青瓜絲,同軟殼蟹配合得好好,食落唔會覺得太過油膩,好jenggg!💛 七味燒三文魚秘位壽司三件 🍣 ($25)火炙燒三文魚食既時候仲會有少少微溫,好香口。三文魚既油脂比例剛剛好,口感十分嫩滑,做到入口即溶既效果🤤💛 芝士明太子小丸子 ($38)6粒小丸子入面都有大大粒既章魚,好有咬口。🥰 而且上面仲會加上芝士同明太子,係我最愛既配搭!不過就略嫌明太子味道唔算太出。𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈
📍米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 豪華刺身丼 ($63)

💛 軟殼蟹手卷 ($20)

💛 七味燒三文魚秘位壽司三件 🍣 ($25)

💛 芝士明太子小丸子 ($38)

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B&138D號舖
Shop 111B&138D, 1/F, Dragon Centre, 37 Yen Chow Street, Sham Shui Po