餐廳: 隨心
資訊:

2020-04-25 297 瀏覽
本身諗住午餐過隔離小娘惹,點知小娘惹星期六唔開,搜附近見到依間,好評好似幾多,就成班人一齊嚟試試。話晒太古坊附近,都預咗會貴,坐低後自己叫咗食評推介據講好有鍋氣既新加坡炒貴刁,同行叫咗喇沙。先評論貴刁,我成碟食晒,純粹係因為我唔揀食,同埋78蚊+10%唔捨得浪費。依隻貴刁比河粉闊,厚身,更有韌性,但唔差,唔會好粉好實,就炒野嚟講唔差。重點嚟啦,碟貴刁有5,6塊臘腸,而d臘腸係唔好食既;又有d洗到脆既蝦仁,個人好憎食依隻蝦,但我知坊間多數中意落太白粉洗,d蝦完全無味,同d炒過既貴刁好唔夾;又有d魚片,切到薄薄地,好普通,又係同炒過既貴刁好唔夾,好彩得兩塊。碟貴刁食到最尾都幾膩,仲有!個竹碟甩毛,有條竹絲插咗入牙肉搞到我牙肉發炎。再講加個2蚊既杞子雞湯,其實即係海南雞會跟既湯,飲多兩啖都係唔掂。而且係茶杯装,仲衰過跟海南雞😂再講個喇沙,80蚊+10%,椰子湯底,入口小小辣,我係面頭舀咗羹都食到唔知椰子定香茅渣。第一啖係幾香濃,但飲完無餘韻,仲有d水味。至於個米粉……眼望都係普通米粉。朋友話唔好食,差過隔離小娘惹(利申無食過小娘惹,唔係做廣告)。唔知openrice咁多好評點得嚟,d嘢係勉強
唔知openrice咁多好評點得嚟,d嘢係勉強合格,但咁既價錢都係留比太古坊既朋友仔食啦。
新加坡炒貴刁
喇沙