2018-09-10 3966 瀏覽
話說呢間係朋友推介嘅甜品店,專做外賣嘅,仲有靚仔外國人serve但朋友話呢度嘅撻好受歡迎,所以最好預先訂,佢就幫我訂好咗四款啦,包括每月推介的新款。店舖嘅裝修好吸引以白色同橙色為主,夠eye catching. 貌似好多名人食過當日我兩點半去到,撻已經冇得7788,心諗好彩有訂到個盒好配合店舖嘅裝修,都係以橙白為主打開入面又有四個細盒仔,原來每個都獨立包裝。店主好好附上溫馨提示卡:室溫最好30分鐘內食,放喺雪櫃可以放24小時。九月款式係芒果香蕉撻呢款香蕉味都幾重,又有少少芒果嘅清新最好食而且最推介嘅係芝麻抹茶撻!真係勁好食!好濃郁嘅抹茶同芝麻味,而且兩款配合得好好,唔會蓋過對方好有層次,食落口好滑,個撻底又夠脆,自己一個食晒成件都唔覺膩!!士多啤梨忌廉撻呢個係四款之中較為膩,好重芝士忌廉,不過有士多啤梨中和下,帶有一點酸甜。法式咖啡忌廉布丁撻撻的口感好滑,咖啡味都幾出。綜合黎講,呢間小店可以再試必試芝麻抹茶撻!!!!

當日我兩點半去到,撻已經冇得7788,心諗好彩有訂到

個盒好配合店舖嘅裝修,都係以橙白為主

九月款式係芒果香蕉撻
呢款香蕉味都幾重,又有少少芒果嘅清新

最好食而且最推介嘅係芝麻抹茶撻!

士多啤梨忌廉撻

法式咖啡忌廉布丁撻
撻的口感好滑,咖啡味都幾出。

綜合黎講,呢間小店可以再試

必試芝麻抹茶撻!!!!

• 黑芝麻抹茶撻