唔知點解勾起左條癮,想食梳乎厘pancake,於是係openrice 搵,一搵就搵到呢間。初頭睇啲相以為係室內甜品店,一去到原來係主力做外賣,但都有幾個位可以坐下嘅甜品小店。雖然冇得嘆冷氣,但帶有一點街頭風味,近元州街蜆殼油站,揸車經過或者去油站入油嘅朋友,都可以順路買返個食。我同朋友就坐喺度,叫、咗個海鹽芝士,酒心奇脆梳乎厘同白雪尋梅(沙冰)。唔使多講,真係超好食~!!先講個白雪尋梅,沙冰溝牛奶,再加芒果🥭,香蕉🍌,椰果🥥,果粒同黑珍珠,口感非常豐富。梳乎厘pancake方面,海鹽芝士🧀梳乎厘,個芝士海鹽汁同海鹽餅乾🍪碎嘅味道出曬嚟,超濃郁,加上梳乎厘食有種煙煙韌韌嘅感覺 。至於酒心奇脆🍾,酒味唔太濃,不過加上曲奇餅碎🍪🍪,都還可以。但若果作比較,都係推介海鹽芝士。整體上都值得大家推介,若然唔嫌個地方細,都可以坐低食。至於價錢方面,對比專食梳乎厘pancake嘅鋪頭或有得食梳乎厘pancake嘅甜品店嚟講,呢間嘅性價比都算高,$45一個,正!有啲人可能覺得貴,但收得呢個價錢,最大原因係人哋真係整得好有水準,喺屋企真係好難整,咁多款甜品最難整嘅一個。所以想食梳乎厘pancake嘅你,都

有啲人可能覺得貴,但收得呢個價錢,最大原因係人哋真係整得好有水準,喺屋企真係好難整,咁多款甜品最難整嘅一個。所以想食梳乎厘pancake嘅你,都係建議出去食,呢間係其中一間值得推介!支持小店💪💪
酒心奇脆
海鹽芝士
2022-08-27
$65 (宵夜)
酒心奇脆
海鹽芝士