餐廳: 心美小廚 (喜利佳工業大廈)
資訊:

2023-03-02 587 瀏覽
大家都知道,火炭係食物沙漠,莫講話美食,連食店都唔係咁易揀到。今日要去火炭工業區,所以喺附近搵食,雖然火炭多左個屋邨商場,但選擇還真的不多。於是就想起幾年前食過的心美小廚,想上openrice睇下煲仔麵有咩餸可以揀下,點知......竟然無煲仔麵餐牌。所以我決定親自去為大家影張點菜紙並上載比大家參考!唔知係咪中過Covid的關係,我竟然無叫到三餸(以為自己點了三餸,但點菜紙上只叫左兩餸),三餸的性價比當然是最高!曾經食過喇沙湯底之後一直都念念不忘,時隔數年後終於可以再次品嘗。食店會好貼心地將炸物同麵食和湯底分開上,務求令大家食到食物最好的狀態。再來一張近照,本人覺得公仔麵比較掛湯,食麵時亦可以食到啖啖的喇沙湯味。留意返,呢個湯底係比較辣,唔食得辣的朋友要注意,可以試下其他湯底,總有一款啱你食。

所以我決定親自去為大家影張點菜紙並上載比大家參考!

2023-02-10