2018-04-05 436 瀏覽
平常岀開元朗,如果冇特別嘢想食就會食深記海南粉,因為味道好,價錢公道。不過佢就位於人煙稀少嘅巷仔,以前嘅M記未搬過黎嘅時候仲小。雖然小人不過都好多人食。佢嘅外表同裝修認真麻麻,不過對我嚟講,嘢食最重要。((食左幾下先記得影相)依到有唔同粉麵配撘,不過不得不食嘅就係撈海南粉,有袐製嘅醬汁,食落好開胃同惹味。淨粉只需$2x 蚊。加豬手或者海南雞就$5x 蚊,價錢都算公道。豬手似白烚,靠醬調味,好爽口。海南雞都好夠味,而且皮算爽。就算外表麻麻,但平民嘢食黎講真係幾好食,而且會食過返尋味。份量仲一定會令你飽!另外,豬雜湯都好值得試,胡椒味好濃,有時會外賣返屋企食。有不少人都會淨叫豬雜湯。不過外賣嘅豬雜少啲。如非好好好想食又冇時間堂食,我都唔會叫外賣了

((食左幾下先記得影相)