2023-11-18 162 瀏覽
香港大部份越南🇻🇳餐廳都係由越南人煑理、正唔正宗真係唔識講、事關南越同北越嘅口味已經好唔同,啱自己口味先係好味😋哩間餐廳新開唔夠半年、但其實之前幾年都係一直做越南餐廳、舊時係由幾個越南姐姐經營,用心製作、用心待客、抵食好食所以經常幫襯、不過轉左手之後差就冇再去、最近發現原來又轉左手、又嚟試吓啦!豬頸肉撈檬粉$68豬頸肉都算多、香口得嚟都有肉汁、魚露水酸甜適中、唔錯👍🏻越式蕃茄牛腩飯$79午市套餐好抵食、夜晚叫要過百、轉蒜茸包+$10,值得加錢!配搭茄汁真係好好味😋午餐仲跟多一款小食、炸雞翼或者雞絲沙律、兩款都唔掂、唔好送好過⋯⋯越南春卷(半份)$25人少又想多幾款、午餐可以叫半份👍🏻👍🏻 越南春卷坊街賣緊兩款、-款係哩隻係餐廳自己包嘅、𥚃面好多料,本人只揀哩款;另一隻係外皮似蜂巢嘅、口感好似好酥脆,但其實內𥚃冇乜饀、係佳寶都買到、我-見到啲越南餐廳賣哩款春卷、就永遠唔冇回頭👋 哩到醒、兩款都有皆大歡喜🤗📌整體來說、味道方面都ok,咁問之前越南廚娘出品仲係有啲距離、不過已經好過同區其他越南餐廳啦!📌

豬頸肉撈檬粉$68
豬頸肉都算多、香口得嚟都有肉汁、魚露水酸甜適中、唔錯👍🏻
豬頸肉撈檬

越式蕃茄牛腩飯$79