2020-12-27 2263 瀏覽
上次找壽桃(老人家話壽包喪禮枱上叫,生日叫壽桃),後來才發現東海壽桃出名。 好多年前,時間質素已經下降,大不如前, 我已經click出我嘅後宮,今次俾機會佢,亦俾機會自己。跟8樓八月花一樣的海景,但高層,枱布和地氈都係黃色,  枱布質地麻麻,大部份勾線, 布邊半天吊,唔到地,隔離師奶 阿叔 周圍走大聲講,街坊樂園,再加侍應配合:燒肉粉未來,叫幾次!價錢不是平,點心有些單件計,不過有折,但八月花各方面潔淨衛生好多,消毒做得好,枱布又厚又滑,願俾多些錢。賣曬西班牙叉燒瀨粉,轉燒腩米線, 分量半碗粉,條菜芯冇打botox,但鲜嫩甜, 未食過米線會全腍有2條硬,硬到咬唔到,真奇!燒腩仔,外貌不像好食,但得,皮脆肉嫩。蛋黃千層糕 $32,冇椰絲 ,蛋黃唔夠香,唔太差我都接受, 因我有小編愛 。糯米包無料$14一隻, 糯米散, 蛋皮乾身,鬆散,跟富豪金殿差,得遠,差。金網煎韭菜餃$14一隻,皮薄韭菜香,肉有汁,算好。上素粉果$12 , 冇雜菌,得一種菌, 丁點紅蘿蔔, 丁芹菜,好多酒樓都好過佢,俾的心機~叫佢。同一天空下,不要以為高層一定好過低層。那一定質素高好過質素低。

糯米包無料$14一隻
, 糯米散, 蛋皮乾身,鬆散,跟富豪金殿差,得遠,差。
金網煎韭菜餃$14一隻,皮薄韭菜香,肉有汁,算好。

2020-12-20