2019-12-18 252 瀏覽
九龍城隱世日本壽司店 雖然店舖面積唔大 但係勝在麻雀雖小 五臟俱全 一入到去就有老闆娘熱情嘅招待 仲有唔同類型嘅食物嘅推介 即時試試佢.-阿根廷紅蝦蝦膏壽司-呢個係老闆娘嘅推薦 所以我哋都想試一試 雖然製作大概都要10分鐘 但係時間都係值得等待 一上到黎見到鮮蝦好新鮮 而且上面有滿滿嘅蝦膏 入口即時食到蝦膏嘅香味 彈牙又好食.-海膽盛丼-一上黎見到成碗有成三行海膽 講緊佢哋用緊嘅係靚海膽 所以即刻覺得好抵 海膽鮮味十足 口感都幾實淨 已經可以食到成碗飯 加上佢仲有油脂分明嘅厚身三文魚 真係好正.-厚切鰻魚壽司-本身點左一個普通鰻魚壽司 經過老闆娘推薦就試吓厚切嘅版本 咬落去非常有口感 而且燒汁將成個買魚嘅感覺提升 $14呢個價錢絕對唔貴 .-親子 丼-滿滿嘅三文魚同埋魚子 而且明顯地佢哋用咗唔同嘅三文魚混合 所以成個飯層次感好高 包括左唔同油脂分布嘅三文魚 咁大個丼都只係 $68 我覺得都係必食之選
-阿根廷紅蝦蝦膏壽司-
-海膽盛丼-