2021-09-15
無意中遇見嘅街坊拉麵店,超抵食但做到九月尾咋,要食就快啲去排吓隊喇😢自從街坊們知道做到九月尾之後,呢間小店都做到踢晒腳,要嚟嘅話要畀啲耐性食物等耐少少啊🤏🏻巨輪叉燒拉麵$68巨輪叉燒面嗰層火炙過,燶燶地加超香油脂味,個厚度控制得好好所以滿足得嚟唔會覺得好「漏」😌拉麵本身已經配咗紫菜少少菜粟米同埋糖心蛋半隻,如果有咩唔記得同老闆講呀。雞扒拉麵$68 (兩塊梅頭叉燒+$15)見到呢個拉麵嘅價錢完全冇諗過去雞扒會係咁大塊嘅,加上面頭嘅沙律醬同埋燒汁食落甜甜地,而且塊雞扒都好嫩滑,老闆仲透露咗少少佢哋醃雞扒嘅秘訣畀我哋聽💛 梅頭叉燒冇巨輪叉燒咁肥美,但都做得好好唔會好乾,如果怕肥叫梅頭比較啱啲👍🏻日式餃子3隻 $15幾鍾意佢嘅餃子係用三隻為一客,因為好多拉麵店嘅餃子都係五隻一客,如果一個人食嘅話就會嫌太多。章魚燒3粒 $15當日嚟嘅時候晚市非常忙碌,章魚燒係第一樣上碟嘅食物,因為實在係好肚餓所以覺得特別好味🤣
巨輪叉燒拉麵$68
雞扒拉麵$68 (兩塊梅頭叉燒+$15)
日式餃子3隻 $15
章魚燒3粒 $15