2023-01-13 144 瀏覽
同事因有朋友在北角區住, 知道開了間小店做麻糬波波, 做得幾好, 買過一次比我食試過唔錯。當日因工作關係遲左食飯, 食完在附近, 一於睇睇有冇出爐(因為小店一次做唔多, 出左爐多數排隊道買Q晒)去再門口見有條唔係好長嘅人龍, 就知道應該就出爐( 講真我係唔知幾點出嘅, 唔洗問我, 不過當是你1405 左右) 。每爐會做兩個味, 買都有上限,一人唔可以多過12粒原味+ 12粒其他味道(當係肉鬆紫菜) 正🤭。當日收工又要去覆診, 平時阻住人地收工。一於買盡啲, 慰勞下人哋, 當然自己都食左2粒。粒麻薯波波熱果時煙煙靭靭, 外脆內軟真係嘢正(對我呢啲妹仔肚來講) , 下次經過都會再去睇睇出爐未, 真心小店有禮又好味, 真係好難得, 老闆加油。🤭