2017-05-05 350 瀏覽
雖然小弟係屯門友,但真係好少行屯門,而有來過青善街的朋友都知這裡有唔少食肆,而小弟今次來到這間名似中餐實則西餐的聚福樓。我們一家無預先預約,女服務都想做我們生意,俾張一點預約的枱我們,小弟問上餐速度快嗎?佢話可以的,那我們便坐上叫餐。叫完三個餐包飲品到上第一柸已經過了三個字,雖然小弟唔飲咖啡,但這柸的確是易入口。牛肉漢堡是小弟喜歡的,而且真係有5成熟,漢堡包有少少脆,牛肉新鮮有肉味,配上脆薯角同沙律,的確唔錯。這柸綠茶就差點,只有淡淡綠茶味,一柸放了生果的綠茶,如果加點鮮果汁落去會好好多。朱古力就唔同,夠濃,而且棉花糖是親手落,唔會上枱前就融,而且仲有拉花,心意同成意十分。而早餐同扁意粉都普通,份量夠。我們結帳時剛好一點,價錢感覺貴了點,而且這間店的確是適合慢食,有大樹遮蔭,有霧化風扇,服務會關心我們上菜速度,食物同飲品都有一番設計,適合二至四人坐下來慢慢享受食物。我們也實在太似牛。這間店整體是中上,除了價錢比較貴外,食物,環境,服務,都是滿意的。

,那我們便坐上叫餐。

玫瑰咖啡拿鐵

叫完三個餐包飲品到上第一柸已經過了三個字
,雖然小弟唔飲咖啡,但這柸的確是易入口

狂揼牛肉漢堡(5成)

牛肉漢堡是小弟喜歡的,而且真係有5成熟

菠蘿蘋果綠茶

這柸綠茶就差點,只有淡淡綠茶味,一柸放了生果的綠茶
,如果加點鮮果汁落去會好好多。

朱古力

聚福樓全日食早餐

蝦蝦龍蝦汁扁意粉

而早餐同扁意粉都普通,份量夠。

我們結帳時剛好一點

2017-05-01
玫瑰咖啡拿鐵
狂揼牛肉漢堡(5成)
朱古力