2020-09-15
蟹蓋午餐•點心拼盤•釀焗鮮蟹蓋•鮮菌粉絲什菜煲•蛋白杏仁茶-米芝蓮唐閣2-4pm最近做緊兩個優惠set , 其中一個主菜係燒鵝,不嬲食開唐閣嘅蟹蓋都好好味,所以今次呢個唔餐都揀咗呢個蟹蓋午餐,點心拼盤是廚師每日精選,當日既點心係蝦餃和海鮮菜苗餃,鮮甜,皮薄,煙韌,另外一個雞粒酥第一次食,好香口,熱辣辣,聽講有時會係和牛酥,希望下次食到,食完點心就食蟹蓋,個蟹蓋用白餐巾包住,用叉叉來食,好貼心既諗法,一啲都唔會整污糟隻手,一般嘅釀蟹蓋都係一pat pat,好多醬汁,冇乜蟹肉,呢個係我食過最好味,啲蟹肉一絲絲,外面脆卜卜,內𥚃啖啖肉,食完蟹肉食返個菜清清地,最後食過蛋白杏仁茶,唔甜好香杏仁味又有蛋白,+$138仲可以有任飲餐酒汽水及果汁
•點心拼盤
•釀焗鮮蟹蓋