餐廳: 蟹慶
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-06-29 4685 瀏覽
朋友生日帶佢去食好野, 知佢鍾意食蟹, 所以特登帶佢黎呢間專係食蟹既日式餐慶祝生日, 初時佢都唔知食咩架, 一帶佢入到餐廳, 即係心心眼上黎, 笑死我. 一坐低我地就叫左個蟹會席極套餐, 超級豐富, 幾乎樣樣菜式都有蟹, yummy yummy!!首先黎個前菜三點: 有汁煮東風螺, 味道鮮甜爽口. 牛油果醬蟹肉, 蟹肉本身已經係鮮, 再加上牛油果既香, 兩者加埋好清新. 水牛芝士蕃茄, 味道酸酸甜甜. 仲有火焰三文魚配菜. 入口即溶.跟住呢款鉢碟小料理好精緻, 唔食都唔知係咩, 好特別, 原來係冬瓜, 再加上呢個西式火腿, 中西合壁, 但原來都可以夾得起上黎.呢款係精選五點刺身, 有三文魚, 刺身蝦, 吞拿魚腩, 劍魚腩, 松葉蟹腳….全部都超鮮甜, 仲有入口即溶既感覺, 好鬼正^^跟住就係一d熱食, 有呢款蟹肉蒸蛋, 必食不可, 因為呢個鮮味得黎蟹味突出.之後有蒸毛蟹, 嘩….啖啖肉呀, 仲好嫩滑tim ar, 鮮味十足.跟住有呢個極上海鮮, 清酒煮大蜆. 最正既係我地仲叫左支天之戶45%純米大吟釀清酒$598, 邊飲邊食係最高享受.跟住又黎正野, 燒鱈場蟹腳, wao….熱辣辣架,

跟住有呢個極上海鮮, 清酒煮大蜆.

跟住又黎正野, 燒鱈場蟹腳, wao….熱辣辣架, d肉仲一梳一梳, 正呀!!

再來多個磯燒蟹甲羅味噌, 滿滿的蟹膏佈滿了蟹蓋, 再將鵪鶉蛋攪均一齊燒, 香味十足, 跟住可以將蟹膏搽在麵包上, wao…好邪惡呀^^

哈哈..仲未完, 仲有呢個松葉蟹釜飯, 蟹味十足, 啖啖都食到蟹肉&蟹膏, 仲有蟹魽食TIM AR. 超級滿足的一餐, 朋友也超級大愛^^
2018-06-20