2018-09-19
風吹雨成花 時間追不上白馬12年前既拍拖餐廳已換成其他餐廳了。 今日心血來潮, 去找尋當年拍拖既感覺。原來變左以龍蝦為主題既餐廳, 故人舊地重遊, 我地叫左蟹宴慶祝一下。侍應告知蟹唔夠, 部份會以龍蝦肉供應。 好野, 咁可以食哂我最鍾意既兩種肉了先黎前菜, 有6種咁多, 我最鍾意呢個蜆肉。 老公就全部都好鍾意食。等左15分鐘先有個鍋, 我地就用餐廳既蟹公仔係咁影相。 幾搞笑。因為用紙火鍋既關係, 個容量有限。我地食左3個鐘先食哂。 先煮左菜因為想快d食, 其實每次都要等10分鐘先滾到架。 可以影住相傾下計先。途中, 侍應會送上蟹蓋同蟹飯。 老公都好鍾意食, 因為蟹蓋有好多芝士呀。 原來龍蝦打邊爐係勁好味食。 加上蟹肉, 咁食落啖啖肉好正好正。 海鮮又多到暈。 食到最後個湯底再煮菜係勁鮮甜。最終以甜品做句號。 我地食到人地收鋪都未食完。 侍應好盡責好有耐性。以呢度為標誌住我地拍拖既歷程, 係一個唔錯既選擇。
以呢度為標誌住我地拍拖既歷程, 係一個唔錯既選擇。