2021-09-18 303 瀏覽
🍽荳子 Beans荃灣海壩街99號地下🐽今次黎到荃灣嘅荳子Beans食午餐,相信大家對呢間黃店💛唔陌生,豬豬偵探早在幾年前係只有荃灣店嘅時候已經光顧過數次,估唔到過了幾年佢嘅分店已經遍佈港九新界,要讚嘅係食物品質竟然可以保持水準💯另一樣無變嘅就係店外長期大排長龍嘅情況,想嚟試下嘅朋友要有等半小時嘅心理準備🥶要投訴嘅係屯元天竟然一間分店都未有😭簡單介紹一下荳子Beans係以輕食為主,佢嘅意大利飯、意粉、甜點等都非常出色,今次我地仲試咗佢嘅All Day Breakfast,估唔到都幾高水準!黑松露軟殼蟹意大利麵 $98(🧡🧡🧡🧡)呢道意粉喺🐽每次嚟都會叫,要用好好食黎形容都不為過,上菜嘅一刻已經聞到濃濃嘅黑松露香氣,食落去黑松露香更喺口中瞬間爆發,醬汁配搭上彈牙嘅意粉濃而不膩,而主角軟殼蟹🦀亦炸得外脆內軟,再大隻少少就完美了,仲有幾種不同嘅菇係意粉入面,愛菌之人必定唔可以錯過🤩豪華英式全日早餐 $112(🧡🧡🧡🧡)呢個全日早餐非常豐富,入面每樣配料水準好高。尤其最有特色嘅就係入面嘅麵包轉用左窩夫,呢個冬甩型窩夫烘得外脆內軟,食落就好似啱啱整起嘅雞蛋仔咁充滿蛋香仲帶點蜂蜜味。拿破崙 (跟
🍽荳子 Beans
荃灣海壩街99號地下

黑松露軟殼蟹意大利麵 $98(🧡🧡🧡🧡)

豪華英式全日早餐 $112(🧡🧡🧡🧡)

拿破崙 (跟 set +$25)(🧡🧡🧡)
一層層嘅酥皮非常鬆脆,夾層入面除左吉士醬仲夾雜些些紅莓醬幾有特色,甜甜酸酸咁幾醒胃🥴但對比起其他出品就稍為失色咗少少啦!

(5分滿分,🤍=0.5分)⁣⁣​
環境 :🧡🧡🧡🧡