2022-11-26 100 瀏覽
位於新世紀廣場即係moko嘅地下位置,有一間好吸睛嘅古早蛋糕店。因為佢嘅布置有一隻貓貓,有一個電話亭,有花,有張木椅,好適合路過人嚟打下卡,拍下照。一日同我愛人經過就自自然喺度打卡啦,打完卡就順便買個蛋糕,愛人唔鍾意啲奇特嘅口味,所以就揀咗原味,最正宗嘅原味。我就鍾意芝麻味,養髮補血呀嘛,所以我就揀咗芝麻味喇。這裡的蛋糕, 咬落去鬆脆香軟,蜂巢狀嘅蛋糕真係好鬆軟㗎,一睇就知呃唔到人嘅。 蛋味仲好香濃添。我們外賣了兩個返屋企,就可以慢慢歎啦,食唔曬記得放雪櫃呀。芝麻味就真係有芝麻流心㗎,芝麻味好香濃,你知啦炒香嘅芝麻真係十里外都聞到香㗎嘛,咁呢度呢,就喺夾咗喺呢個蛋糕嘅中心, 芝麻饀,真重手呀,咬落去呢,啖啖芝麻香,仲有少少流心添。

我就鍾意芝麻味,養髮補血呀嘛,所以我就揀咗芝麻味喇。

我們外賣了兩個返屋企,就可以慢慢歎啦,食唔曬記得放雪櫃呀。