2022-06-13 557 瀏覽
#chuchu食在荃灣📍 Peko Peko Eatery 平時經過次次都好多人,之前幫friend book都話full左,所以🐷滿心期待,不過食完好失望!木系設計真係好靚嘅,outdoor座位望海係幾chill,但除咗環境靚之外,食物好一般🫠—————————————————————❣️ DINNER SET FOR TWO $528🐷唔想諗食乜,見set都啱食就唔想煩嗌左,雖然話貴唔貴,但五百幾都唔算平,好食嘅都唔緊要,但食完埋單真係覺得唔值🫠🥗63c PRAWN YUZU DRESSING CAESAR有63C 溫泉蛋、海蝦、煙肉、柚子凱撒汁,啲蝦係幾彈牙!有芝士片同埋煙肉粒,好脆口,仲有一隻溫泉蛋,撈埋一齊唔錯,不過沙律菜唔新鮮🥣MUSHROOM CAPPUCCINO蘑菇湯係幾濃,有好香菇味,ok der~ 仲有兩塊蒜蓉多士仔,但係好硬🍝 SPAGHETTI ALLE VONGOLE白酒蒜香海蜆意大利麵食過好多蜆肉意粉,呢個真係數一數二唔好食,蜆好大隻賣相都唔錯,點知有沙又唔新鮮!仲要成碟都無味,每啖都係橄欖油味🥲🐟 MISOYAKI HOKI FISH 藍尾鱈魚西京燒擺盤用心
#chuchu食在荃灣
📍 Peko Peko Eatery
❣️ DINNER SET FOR TWO $528

🥣MUSHROOM CAPPUCCINO

🐟 MISOYAKI HOKI FISH 藍尾鱈魚西京燒
擺盤用心嘅,賣相幾靚,但食落口都要講味道,條魚上碟嘅時候分左兩邊,🐷第一啖係ok的,朋友嗰邊完全係硬,又嚡喎⋯⋯味道就ok嘅,啲黑色薯蓉都唔錯~

☕️Latte +$28
朋友話成個set最正,就係杯咖啡,仲問有冇得外賣😂

🧋Oreo +$28up
唔記得咗嗰名🤭但幾好飲!🐷嗌嗰陣話小小甜,問佢得唔得,staff話得,我宜家入去沖比你🤣呢個staff service唔錯!係Oreo milkshake 啲朋友,真係唔會太甜!

不專業評分
👅好味指數:6/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:10/10
—————————————————————
🏡地址: Peko Peko Eatery (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1006-1007號舖
👉🏻勝利道有分店
#chuchu食西餐
#chuchu飲品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-28