2021-02-04 824 瀏覽
之前喺呢間Cafe食過晚餐,感覺好唔錯,食物出品賣相靚之餘味道都仲要好好,最近好想回味下可惜晚市又冇得糖食唯有外賣返屋企。.轉咗做外賣之後,部份餐廳原有嘅款式都更改左,感覺好似少咗啲款式,不過價錢就平咗一半。.📍田園日本南瓜忌廉湯配高級脆皮法包 ($38)Pumpkin Cream Soup 南瓜味唔強🎃,質感比較稀,草根覺得creamy啲更好,另外佢有1塊硬身法包🥖,配埋湯食都幾好。.📍 日風湯咖喱牛肉烏冬配秋葵 ($68)Japanese Curry Soup Beef Udon with Okra 日式咖喱牛肉烏冬🍲,咖喱味都幾濃不過唔辣🍛,個汁幾多可以用來配晒成個烏冬,不過烏冬腍得滯,呢點扣咗少少分。.📍 焗意式肉醬長通粉 ($68)Baked Penne Bolognese 肉醬蕃茄味濃郁🍅,味道酸酸甜甜加上芝士🧀非常惹味,長通粉煙韌有咬口,份量比較少,但味道唔錯!.📍 蘋果金寶蛋糕 ($42)Apple Crumble 呢度嘅甜品一向好食手,呢個蘋果金寶蛋糕都幾特別🍰,充滿玉桂味,口感軟滑,仲食到粒粒蘋果肉🍎,唔錯㗎。.📍Green Tea Latte ($43/Hot)綠

📍田園日本南瓜忌廉湯配高級脆皮法包 ($38)
Pumpkin Cream Soup

📍 日風湯咖喱牛肉烏冬配秋葵 ($68)

📍 焗意式肉醬長通粉 ($68)
Baked Penne Bolognese

📍 蘋果金寶蛋糕 ($42)
Apple Crumble

📍Green Tea Latte ($43/Hot)
綠茶鮮奶咖啡奶味比較突出🍵,口感順滑,味道溫和, 飲落十分舒服😌。

今次食完外賣覺得堂食質素始終高啲,擺盤賣相同味道都係堂食會比較出色,希望疫情快啲過大家可以去番堂食啦❤️。