2019-06-29 2501 瀏覽
Happy Friday , year end 工作太繁忙放工真係要食餐好了,閨蜜👭book了位於堅尼地城既 Lex coffee有藝術有美食既餐廳🍴好期待呢😋星期五完全 full booking ,好彩閨蜜一早book好位,不然walk in就要等了。餐廳環境唔錯樓底夠高,坐位都舒服!幾relax 呢💕好多選擇花多眼亂,我們選了兩個main course n 飲品😋🔸招牌美國肉眼牛扒配黑松露薯蓉 $198一向是愛吃牛扒的我們當然不能錯過呢個招牌肉眼!肉眼肥瘦適中,端出來香噴噴,充滿黑椒、牛油蒜香及rosemary 味道,我們選了六成熟度,肉眼焗得皮脆肉嫩,咬落腍身好 juicy !個人認為五六成牛扒是最剛剛好最美味的😋牛扒不需加任何調味巳經好好食😋值得推介👍🏻 伴碟的還有好香既黑松露薯蓉,原個蒜頭及新鮮沙律菜,薯蓉黑松露味濃,入口即融化了😋🔸珍寶日本帆立貝意大利飯配杏桃咖喱醬大大粒日本帆立貝,好鮮甜😋意大利飯軟硬適中,帶有好香的香草、玫瑰及杏桃味,咖哩應該是日式的唔算太辣,杏桃甜甜地配合咖哩味很特別,口感唔錯👍🏻😋🔸藝術milk chocolate 科技發達呢!好特別喔,可以用自己相

🔸招牌美國肉眼牛扒配黑松露薯蓉 $198

🔸珍寶日本帆立貝意大利飯配杏桃咖喱醬

🔸藝術milk chocolate
科技發達呢!好特別喔,可以用自己相打印出來的朱古力!我們當然要配合下藝術一番😋點了一柸朱古力,不會太甜朱古力味濃而不苦👍🏻

🔸冰瑤玫瑰茶
冰茶岩灑夏天飲加埋玫瑰味道香濃,感覺很清新呢😋

堅尼地城越黎越旺,呢間餐廳食物質素高又夠relax 下次要來食下甜品呢,值得encore😋

2019-06-28
  • 招牌美國肉眼牛扒配黑松露薯蓉