招聘中
$16,000-$20,000
月薪 (面議)
2020-07-28 1547 瀏覽
今日Mary 話帶我去試吓佢上次同同事食嘅一間🍜拉麵店。佢話唔知有呢間店嘅人應該都好難搵到。😂的確,佢係要轉入一條小嘅內街,😍但係嗰度好有特色同🏮風味,鋪面出面嘅外牆全部都畫上油畫,🖼好靚而且好寫實!🏮入面嘅環境都好靚,令人坐得好舒服,燈光柔和,店員嘅服務態度仲好好添!😊🍜餐牌上嘅拉麵款式都正常,價錢方面喺中環來講都算正常。⭐️特級白湯👍🏼呢個超大碗!先講個湯底,湯底係白湯其實係🐔雞湯嚟嘅,佢食落好濃郁,係唔錯嘅味道。而且食完嘅感覺唔會話好油膩,追求美味又唔好咁肥嘅條件底下,呢一個絕對值得一試!🥰其實我哋叫咗個兩碗拉麵,雖然唔同湯底,但係食落都唔油膩,所以都非常適合成日要減肥嘅香港人。🐷至於豬腩肉方面,佢都有比四片,佢呢一個豬藍玉比較薄同埋冇乜特別嘅調味,所以如果想食一啲味道膿味啲嘅豬肉,就可以另外叫一份!⭐️我哋追加左一份厚切叉燒。👍🏼超級好味,醬汁已經深深地落咗舊叉燒入邊,而且叉燒本身厚身,脂肪同肉一層層咁,佢煮嘅時間亦都夠耐,所以一放入口,有半舊已經入口即溶!🤤⭐️醬油清湯拉麵🥰如果鍾意醬油味同埋想清清地嘅話冇咁油膩,就一定要叫呢一個!Mary就係鍾意醬油,佢食完佢嗰個都話覺得呢一個好

🍜餐牌上嘅拉麵款式都正常,價錢方面喺中環來講都算正常。

⭐️特級白湯👍🏼

⭐️我哋追加左一份厚切叉燒。👍🏼

⭐️醬油清湯拉麵🥰
如果鍾意醬油味同埋想清清地嘅話冇咁油膩,就一定要叫呢一個!Mary就係鍾意醬油,佢食完佢嗰個都話覺得呢一個好味過我個白湯!我就覺得各花入各眼,咁如果想食得冇咁肥膩嘅話,我都會推薦呢一個清湯拉麵🍜!

佢個湯底清得來亦都不失其味道!🥰
⭐️自家製餃子🥟
最鍾意食拉麵店嘅餃子,皮薄料多。超喜歡佢個辣麻油!🌶

⭐️波子汽水