2020-12-10 72 瀏覽
約了好友聚聚,佢介紹了呢間法式甜品店(都有鹹點)利東街內,店面有美式快餐店feel,無訂位等了5分鐘入座,有地下及一樓,我哋上咗一樓靠牆一個二人位,上落嘅樓梯都幾窄,樓上都係行鮮艷橙紅色牆+膠椅,桌面+地板是水泥色,不會過份刺眼,桌椅都幾迫,我哋與旁邊嘅四人枱之間走道都要側身過!食物選擇比預期多,我哋兩個唔太肚餓,兩個鹹+一份甜點就好了,店員有禮斯文,耐心解釋因甜點要預時間起,所以叫我哋落單落埋,佢哋會因應我哋鹹食進度預翻時間比廚房,唔使我哋等太耐,窩心!Americano($32)有點北歐感覺嘅杯,黑咖啡很濃,入口炭燒味太重,太苦了(對我來講)Yo! Margherita(88)瑪格麗特,木板餐盤,長方形pizza較少見,批底很脆,較少煙韌感,芝士味很濃,可以拉絲,蕃茄及菠菜增加pizza鮮嫩多汁口感,好味Truffle World($128)黑松露野菌長通粉,很香很濃嘅松露味,長通粉彈牙,松露忌廉包裹通粉,加上鮮菇,及灑在上面嘅芝士片極香濃,好味Tea break($88)雪糕有得揀,我哋揀咗榛子味,擺盤靚,薄餅煙韌,有蜜糖、榛子醬忌廉,夾雜榛子🌰碎,口感層次及味道層次都好,goo
約了好友聚聚,佢介紹了呢間法式甜品店(都有鹹點)利東街內,

Tea break($88)雪糕有得揀,我哋揀咗榛子味,擺盤靚,薄餅煙韌,有蜜糖、榛子醬忌廉,夾雜榛子🌰碎,口感層次及味道層次都好,good👍🏼

店員雖然略cool,需要時都有窩心提議,因桌面細,店員會留意進度,勤快收碟!

人少少聚會剛好

2020-10-26