2023-09-26 210 瀏覽
大埔蕃茄濃湯專門店蕃滿門 係呢區開左好多年 每次行過都幾多人 今次下午茶時段去試試 簡單紀錄下.佢地最出名係蕃茄濃湯 蕃茄控一定鐘意呢次試試⭐️大大碗鎮店蕃茄湯粉$82超級大份 如果女仔 甚至可以3個人分😋係我試過最濃嘅蕃茄湯 大量茄肉 湯底酸酸甜甜有3款口味湯底 經典炒蛋/雙重芝士/麻辣響鈴呢次選擇咗經典炒蛋 表面滑蛋量多滑蛋做到軟綿綿果種口感 唔會覺得老仲有其他配料 冬菇 日式油揚 炒蛋 牛腩 煙鴨胸 西蘭花 貢丸 蟹捧.⭐️咖哩牛腩鮮茄豬扒鴛鴦焗薑飯$73即叫即焗 上枱嗰時仲熱到起泡泡一邊係咖喱汁 一邊係蕃茄汁表面芝士做到少少拉絲😋豬扒同咖喱牛腩 肉質都好腍 軟腍到冇牙婆都食到炒飯底 做到粒粒分明 好食.見到網上比較多人鐘意佢地 ⭐️脆皮咸豬手$78豬手肉嫩 容易骨肉分離 加分豬皮方面少少脆 唔會太肥 最重要食完唔覺得滯估唔到唔係西餐廳都搵到好食豬手感覺跟餐$89 連埋蕃茄湯會抵好多.飲品佢哋出品都唔錯⭐️珍珠奶茶 珍珠軟熟煙韌過好多奶茶店⭐️火龍果乳酪 感覺水果量幾多 香蕉火龍果feel.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_大埔.#蕃滿門 (大埔)
佢地最出名係蕃茄濃湯 蕃茄控一定鐘意
⭐️珍珠奶茶 珍珠軟熟煙韌過好多奶茶店
⭐️火龍果乳酪 感覺水果量幾多 香蕉火龍果feel
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_大埔
#蕃滿門 (大埔)(九龍灣)
地址:大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖
地址:九龍灣展貿徑1號E-Max國際展貿中心2樓12號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:3.5/5
抵食:3.8/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評 #香港放題 #香港旅遊 #太和美食 #太和必食 #週末好去處 #大埔必食 #大埔美食 #粉麵 #蕃茄 #蕃茄濃湯 #香港 #九龍灣美食