2019-10-05 2450 瀏覽
做節,家人揀左黎依度,就貪佢交通方便,又可以試下經典的順德菜。不見門外有人等候,但一推門入來,就發現係全場滿座,檯擺得非常密,自然係想在做節高峰期多做生意。因為遲來,菜單家人早已發辦,都不外乎係炸子雞,魚,西米布甸一類的菜式。味道不是很差,過得去,但實在有點點乏善可陳,食過印象都不深,可能之前抱得太大希望而來。大家吃得不是很盡量,才發現好像沒有叫他們的"名菜" 生腸,於是就又來一碟。這裡的生腸很出名,就是橙色滷味那種。黎到嘅係大大碟,都OK嘅,幾爽口,冇異味,黎到就可以一食。依一餐飯,感覺最深刻的不是食物的質素,而家環境!點解?因為依一餐飯一路食就一路大汗疊細汁,可能因為實在坐得太多人喇,樓底又矮,坐坐下就好焗,唔止熱,而係空氣好唔流通的感覺,坐得好辛苦,真係幾好食都係咁話,希望店方可以改善下啦。