2018-06-13 192 瀏覽
今日落大雨,又實在太肚餓了,睇見lunch menu有鍋烏冬,諗都唔洗諗即刻衝入嚟沙律有菠蘿、粟米及沙律菜,雖然我麻麻菠蘿,不過原來做沙律酸酸哋又幾好味㗎喎!美國安格斯牛肉烏冬定食 ($102)上菜時啲牛肉都唔係全熟,有啲紅,我鍾意熟啲嘅,所以用啲烏冬堆住佢就啱喇!濃濃嘅牛肉味,就算我浸到熟晒但一啲都唔鞋;其他配菜嘅份量非常慷慨,有隻生蛋、魚蛋、大量嘅菜及金菇,湯底唔會一味得個鹹字,鹹甜度適中;烏冬咬落煙韌,就算放耐咗先食都唔會淋晒。$102食個牛肉烏冬鍋,非常滿足綠茶雪糕食完仲有個雪糕,綠茶味道唔會太濃,偏奶,以set lunch包嘅雪糕嚟講絕對合格!聽店員講,原來佢哋新開咗間丼飯店,就喺隔離舖,邀請我食完烏冬之後過去睇吓。睇嚟下次嚟呢條街又有新野試了!

美國安格斯牛肉烏冬定食 ($102)

綠茶雪糕

美國安格斯牛肉烏冬定食