2018-10-10 1895 瀏覽
難得星期六可以得閒食個brunch, 我同友人就係openrice搵到呢間幾多好評的餐廳試試,係openrice訂位,滿$400有7折10月係萬聖節,所以餐廳好多萬聖節裝飾,幾有心思,晚上黎應該好有氣氛我地叫左兩個set , 主菜加$48有個set沙律係簡簡單單的沙律菜, 有少少蕎麥麵醬汁嘅味道甘荀湯甘荀湯好滑,唔會太膩餐包:包本身充滿香草味,加埋牛油好夾,口感比較soft 我地叫左兩杯飲品:Godiva delight(有酒精)呢杯勁有心思,d冰係朱古力味,所以即使佢溶左,杯飲品只會愈黎愈濃,而且加左d橙皮落去,多左陣果香 吉百利甜酒味道都重,但我朋友唔鐘意飲酒 都覺得接受到,話幾好飲。Choco chip 呢杯朱古力味好濃郁,cream底下係星星脆脆,幾有口感, 成杯野岩晒朱古力控手打和牛漢堡餐廳將平時會放落漢堡入面嘅酸瓜、蕃茄、洋蔥同菜分開擺,等客人想食咩就自己加落去, 呢個做法都幾好,因為我朋友就係唔食洋蔥的去和牛漢堡好重牛味, 夠juicy D薯條炸得好脆,有少少黑松露香味煙三文魚露筍意大利粉呢碟好足料,因為有好多三文魚同菇入口creamy, 唔會太咸,味道岩岩好另外加錢叫多

我地叫左兩個set , 主菜加$48有個set
沙律係簡簡單單的沙律菜, 有少少蕎麥麵醬汁嘅味道

甘荀湯
甘荀湯好滑,唔會太膩

餐包:
包本身充滿香草味,加埋牛油好夾,口感比較soft

我地叫左兩杯飲品:
Godiva delight(有酒精)
,而且加左d橙皮落去,多左陣果香

Choco chip

手打和牛漢堡

去和牛漢堡好重牛味, 夠juicy

D薯條炸得好脆,有少少黑松露香味

煙三文魚露筍意大利粉
呢碟好足料,因為有好多三文魚同菇

入口creamy, 唔會太咸,味道岩岩好

另外加錢叫多左個甜品
半熟流心芝士撻
由於我切得太不美觀啦,所以就冇影切完後嘅樣子, 佢係好好好流心的, 勁creamy, 又好香芝士味,我朋友差不多霸晒黎食。