2020-05-21 2021 瀏覽
上次食過尖沙咀麻辣派對覺得性價比幾高,今次又黎左銅鑼灣食下  黄燜豬手鍋 今次見到豬手鍋好似幾吸引就試下,點知佢整得仲好食過水煮魚 $168有好大鍋,好多件豬手,性價比已經值得一讚先 個湯底好濃郁,因為驚辣,所以叫左 bb辣,所以味道偏甜少少,好啱我口味,其實呢個鍋送飯都真係幾唔錯 豬手處理得都好好,平時出面食好驚見到成隻都係毛,但呢個食咁多隻都係得少量係見到有少許毛,算係幾唔錯 再講佢煲得好夠淋同入味,咬落去啖啖膠原蛋白☺️女人真係要食黎補充下  川香豬軟骨酸辣水晶粉 呢個其實上次都有叫,但冇配豬軟骨,今次配埋又層次升華左$48係銅鑼灣都食到咁大一碗麵,我都真係佩服,豬軟骨都比得唔手軟,大大件,三四舊,啖啖肉,唔會柴👍🏻除左豬軟骨仲有肉燥,肉燥係調左味,配埋水晶粉食好正,水晶粉都做得好煙煙靭靭又入味,如果係呢頭翻工,放lunch叫個黎食都幾好☺️  口水雞 呢個我都好中意,但性價比就同上面兩個淨少少,佢係好食但份量唔係好多 雞肉真係好嫩滑,因為口水雞係川菜,佢口味都真係偏重同辣少少,調味加左芝麻香蔥,十分惹味  奶茶 呢個黎到有少少嚇親,勁大個杯,仲有做到d層次,有d意料之外,佢口味係有
上次食過尖沙咀麻辣派對覺得性價比幾高,今次又黎左銅鑼灣食下

黄燜豬手鍋

今次見到豬手鍋好似幾吸引就試下,點知佢整得仲好食過水煮魚

$168有好大鍋,好多件豬手,性價比已經值得一讚先

川香豬軟骨酸辣水晶粉

呢個其實上次都有叫,但冇配豬軟骨,今次配埋又層次升華左

奶茶

呢個黎到有少少嚇親,勁大個杯,仲有做到d層次,有d意料之外,佢口味係有少少似泰式奶茶既味道,偏甜一點又係啱哂我口味😊

甜品

我幾中意呢度會送甜品比我地食,今次係桂花冰粉,本身以為係桂花糕,但食落口感好彈牙,好得意,又幾好食,細細份用黎清清喉嚨都唔錯👍🏻

食咁多野都係人均166,我會話呢間餐廳都係性價比取勝
質量都好高,環境又好特別好令,總結黎講會再Encore 🖐