2016-12-28 2341 瀏覽
係尖沙咀想搵一間可以望到海景而價錢大眾化嘅餐廳真係少之又少,經過連日來向朋友查詢,終於搵到呢一間有得望海又平嘅餐廳嚕!當日去到發覺太大風,怕同行嘅小朋友會感親,所以最後決定放棄海景入室內吾知係咪午市關係餐牌選擇少,但種類都數多; 有得据扒、有兩 三款意粉、有燴飯,有漢堡,又有甜品小朋友吾捱得肚餓,一坐低就拿拿臨落order第一碟上場係 “名氣”牛肉漢堡其實我本人對漢堡係冇咩好感,甚至可以話見到menu有都吾會叫嗰啲。但因為今日家姐要求就決定試下佢Oooooomg,真係意想不到嘅好味!!!!!!!!!!佢完全令我對漢堡改觀從來未食過一個牛肉漢堡係甘juicy。真係要用juicy黎形容佢,牛肉嘅汁係甜嫁! 係甜嫁! 係甜嫁! 肉質好嫩、吾“鞋”、基本我係同家姐爭食如果你係女仔都需要擔心自己食吾哂,一啖接一啖相當容易KO反而到第二碟就開始失望。意大利野菌燴飯我諗大家睇到碟飯係白色,正如佢嘅顏色,真係吾夠味需要澄清;我吾係一個追求重口味嘅人,正正常常有味道我都覺得OK,但呢碟飯同食白飯係無咩分別! 吾推介第三碟墨汁意粉應該係我食過最難食,真係一啲味都無墨汁好假,無海鮮味,好淡色但海鮮好足料,蝦

小朋友吾捱得肚餓,一坐低就拿拿臨落order

第一碟上場係 “名氣”牛肉漢堡

如果你係女仔都需要擔心自己食吾哂,一啖接一啖相當容易KO
反而到第二碟就開始失望。意大利野菌燴飯

我諗大家睇到碟飯係白色,正如佢嘅顏色,真係吾夠味

第三碟墨汁意粉應該係我食過最難食,真係一啲味都無

墨汁好假,無海鮮味,好淡色

但海鮮好足料,蝦好爽口,吾 “梅”,但都係無味!