2021-09-05 46 瀏覽
首先係車仔面有好多選擇,我揀左依間係因為佢除咗有好多傳統嘅車仔麵餸之外,佢嘅小食都好好食,真係可以一試☺️☺️☺️☺️佢有自製菜甫食,亦都係有少少辣嘅,為一碗車仔麵增添不少風味。如果鍾意食辣嘅朋友可以試吓加菜甫。叫咗稻庭烏冬作為面底,雖然稻庭烏冬要加$3 ,但係佢嘅質素就真係唔錯,因為平時嘅粗面幼面我都唔係咁鍾意食,淨係鍾意食有咬口嘅烏冬。至於餸方面,我就叫咗墨魚丸,牛筋丸,菜心,同一碟瑞士雞翼。湯底就叫咗腩汁加麻辣,我真係覺得個麻辣幾好食,如果怕辣嘅就千祈唔好落晒全部麻辣汁!墨魚丸同牛筋丸都冇單後,而且每一款都好大粒,每樣又有三粒,份量都幾好。菜心就正正常常啦。瑞士雞翼又可以介紹因為佢嘅瑞士汁整得唔錯,之前食過深水埗一間好出名嘅車仔麵,佢嘅瑞士雞翼都好出名,不過近年佢嘅雞翼質素就麻麻,所以依間食瑞士雞翼又有喜出望外嘅感覺。佢嘅汁香,唔會太鹹,瑞士雞翼亦都入味。最後飲杯凍檸樂就結束了

佢有自製菜甫食,

最後飲杯凍檸樂就結束了