2018-04-05 436 瀏覽
呢間茶餐廳已經好耐歷史啦,佢嘅裝修同埋擺設都係80年代嘅,好有童年嘅回憶,香港呢樣的茶餐廳越來越少啦。我自己好少在街邊食牛雜,多數喺餐廳度食嘅,呢一間嘅牛雜係我極力推介之一,原因去嘅辣椒油好香,配上牛雜真係別有一番風味,牛雜十分之新鮮,好有咬口,河粉亦都好香滑!另一個會推介嘅就係呢度嘅雲吞撈麵,這裏的雲吞使用整隻大蝦所包成的,十分爽滑,份量好多,另外附上嘅大地魚湯亦都好有魚蝦味道,鮮甜!瑞士汁雞翼配上泰國雞醬好好味呀!雞翼大大隻,雞翼嘅皮煮得好滑,好有住家菜的感覺油菜就一般啦!總括來講,入到呢間餐廳有治癒的感覺!食物有質素,味道好好,沒有加味精!真係好有80年代嘅懷舊feel!不過成日都好多人要排隊,放棄左好幾次,今次終於排到我啦!
放棄左好幾次,今次終於排到我啦!