2019-01-12 71 瀏覽
與中學同學食個便飯,荃灣夠哂就腳,所以約咗係8咪半的商場食飯。地鐵行過去5至10分鐘,沿途在瓦遮頭同冷氣,行的時候唔會辛苦。我地一行人7枱,book咗枱,我地其中兩個早到咗,餐廳話唔夠半數無得入去;到我地夠人,但又未有枱,最終等咗十幾廿分鐘。滷水併盤(大)主要得豆干,但豆干好實,唔太入味。牛肚同雞翼得好少。三杯雞:上碟時候好熱,好惹味,蒜頭都好林煎蠔餅:完全唔似台式,好似廣式煎蛋。蠔雖然唔多,但每隻都算飽滿酥炸杏菇:鬆脆香口,不錯燒仙草芋圓:燒仙草、芋圓、紅豆,綠豆。食落QQ的,又唔算太甜。份量好多,我地叫咗兩碗share都夠食我地仲有叫薑母鴨(唔記得影相),個湯幾好味,仲有另一碗湯可以加,鴨肉都好味。入座的時候話90分鐘,但我地坐到就收舖(坐咗兩個幾鐘)都無趕我地走。我地有商場會員卡,有9折,埋單每個人一百蚊,食得好飽,仲算坐得舒服。依家好多茶餐廳都收緊成百蚊,呢間CP值算高。

滷水併盤(大)
主要得豆干,但豆干好實,唔太入味。牛肚同雞翼得好少。

三杯雞:上碟時候好熱,好惹味,蒜頭都好林

酥炸杏菇:鬆脆香口,不錯

2019-01-12