2019-06-21 306 瀏覽
今日向呢間翠華叫左個茶餐,有豬仔包,秋葵炒蛋,蕃茄湯雞肉縲絲粉,同埋熱檸水。秋葵炒蛋食得出無落鹽,抵贊,想食咸d先由自己決定落幾多調味料。豬仔包就不似預期既大細,黎到先知,個size同普通餐包甘大。再講呀,餐牌上面,就向呢個茶餐果格印有$18蚊既煉奶豬仔包喎,比食客一個錯覺,豬仔包係甘既size。最後要講既係重點,個雞肉係好嫩滑既,不過,因為雞肉痴埋一舊舊,將佢地打返散,其中一舊既心仲有紅血色,好明顯係唔夠熟。攪到一邊食,一邊唔放心。講完食物,講服務同環境。服務麻麻,因為一入門口已經無人帶位,都算。甘自己搵位。坐低左想叫野食,個男侍應好快應左一聲,但無行過黎落單囉,要再等另一個侍應幫我落單。環境極奇惡劣,因為咁岩撞正洗冷氣,先係嘈,再有一陣臭味,嚴重影響食慾,唔明點解要開店期間洗冷氣。再留意埋餐廳既裝修都係唔美觀,唔明呢間係集團式經營既餐廳,點解都攪到甘。

講完食物,講服務同環境。