餐廳: 181 FORTNUM & MASON
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
入到餐廳坐低, 第一感覺超讚的, 就係超靚既無阻礙維港景色mix餐廳的英式復古feel, 一邊品茶一邊已經好期待啲食物, 舒適放鬆既環境慢慢食坐下傾下計! 啲職員服務態度好好咁講解食物&茶品, tea set 都會配上一壺Fortnum’s 既茶品, 佢既三文治同scone有得refill 😋⛾茶品方面選擇了印度香料茶, 沖落杯已經聞到陣陣茶香, 再加入奶成為好正既印度奶茶, 我朋友選擇了New Vithanakande特選FBOPF1, 佢對呢隻茶讚不絕口, 重想食完係shop買返啲返家飲!🍽食物方面:Tea set 有幾款配搭選擇, 而我地選擇呢種😍 有5款手指三文治 -Norfolk火腿和英式芥末 -青瓜和薄荷忌廉芝士 -鮮雞蛋蛋黃醬和水芹 -Fortnum’s煙燻三文魚配韃靼沙拉醬 -加冕雞沙律 有2款鬆餅  -原味鬆 -提子味鬆餅 配凝脂忌廉 Fortnum & Mason 草莓果醬與檸檬酪 有5款甜品 -朱古力榛子 -抹茶慕絲 -紅莓 -草莓檸檬box -泡芙香草烤Hertfordshire牛柳配薯批不得不讚呢個牛柳配薯批, 佢既靚牛柳好香, 咬落juicy軟

🍽食物方面:
Tea set 有幾款配搭選擇, 而我地選擇呢種😍
有5款手指三文治
-紅莓
-草莓檸檬box
-泡芙
香草烤Hertfordshire牛柳配薯批

不得不讚呢個牛柳配薯批, 佢既靚牛柳好香, 咬落juicy軟熟無筋, 加上面頭的香草一齊食會唔停口!🙄👍🏻
Tea set既scone簡直係我既至愛, 暖暖地而且似曲奇的脆而裡面鬆, 令我食完又食! 甜品整體都好唔錯, 由其印象深刻啲既朱古力榛子非常濃香, 而且唔係死甜😛

食到中段, 重額外可以自由選擇Earl grey & Coconut 2種不同味道的蛋糕,由職員推餐車在面前即時切餅放到枱上,整體感覺都媲美五星級的酒店👍🏻

茶餐及下午茶 $588 for 1
*有加一服務費