又黎到星期日,想搵間cafe好悠閑咁享受一下。之前上網見到上環既oldish已經好想黎試吓。呢度既裝修係英式復古風,好有特色既小店,放左唔少懷舊既擺設,好有格調,可以慢慢嘆吓咖啡,呢到不失為一個打卡呃like既好去處。Four cheese waygu beef burger$158賣相特別已經相當吸引!巴馬臣芝士炸到一大片,好吸睛,食落去薄脆又充滿咸香。塊和牛扒厚身又唔會整得過熟,保留到肉汁好嫩好juicy,牛肉上面仲有半溶既車打芝士同水牛芝士,口感相當豐富。推介喜歡芝士既朋友一定不能錯過。佢用咗提子包做漢堡包,呢個係好特別,食落更有咬感同帶甜甜的。另外仲有薯條同沙津菜做伴菜,配搭一流!我會推介呢個four cheese waygu beef burger,相當有驚喜。Oldish All day breakfast $158舊式英倫cafe又點少得叫返個傳統既all day breakfast,呢到既英式早餐份量真係多又豐富。材料有炒蛋,煙肉,腸仔,煙三文魚,茄汁豆,薯餅,蘑菇。所以材料都係熱烘烘,每一樣都好好食。特別炒蛋整到好滑流,蘑菇亦有牛油香咬落帶汁,我至愛既薯餅竟然有兩塊而

Oldish All day breakfast $158
舊式英倫cafe又點少得叫返個傳統既all day breakfast,呢到既英式早餐份量真係多又豐富。材料有炒蛋,煙肉,腸仔,煙三文魚,茄汁豆,薯餅,蘑菇。所以材料都係熱烘烘,每一樣都好好食。特別炒蛋整到好滑流,蘑菇亦有牛油香咬落帶汁,我至愛既薯餅竟然有兩塊而且仲好香脆乾身,好滿足呀!