2022-02-01 1584 瀏覽
我未去過沖繩,淨係知有苦瓜,但我又麻麻地~今次鼓起勇氣試新嘢枝豆:正正常常~啤酒苦瓜漬:唔係好食到啤酒味,苦瓜係爽脆的花生豆腐:幾特別,每一啖都充滿花生味(我地初頭以為係咪入面有花生餡但原來唔係,直頭融入咗豆腐到)汁燒沖繩雞軟骨肉餅:幾有咬口,又唔會好feel到骨沖繩風椒鹽炸豬手:炸得好正!!好易咬輕燒宮崎和牛:每一塊都薄薄地,輕輕燒過,加埋醬汁食好夾好好味海葡萄:朋友話未食過一定要試下沖繩特產,口感幾得意,好似啲爆珠咁紅豚Agu豬肉薄燒卷:朋友話Agu豬肉好出名,加埋芽菜好好食苦瓜炒豬肉:呢個真係勁好食,估唔到一碟好似好普通嘅家常菜可以煮得咁好味,苦瓜亦比想像中冇咁苦,令到我對苦瓜呢樣嘢加咗好多分第一次食正宗嘅沖繩料理,感覺都幾好!希望可以快啲去到旅行啦~

枝豆:正正常常~
枝豆

啤酒苦瓜漬:唔係好食到啤酒味,苦瓜係爽脆的
花生豆腐:幾特別,每一啖都充滿花生味
啤酒苦瓜漬&花生豆腐

汁燒沖繩雞軟骨肉餅:幾有咬口,又唔會好feel到骨

汁燒沖繩雞軟骨肉餅

沖繩風椒鹽炸豬手:炸得好正!!好易咬