餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-01-25 1220 瀏覽
同閨蜜慶生食個下午茶,朋友揀左呢間位於灣仔既餐廳,位置係修頓附近幾就腳的。餐廳裝修簡潔型格,以黑白色為主。2:30pm左右下午茶時間,我們二人來到餐廳,點選了「彩花之里· 溫室下午茶」$338加一包二柸熱飲。黎到點完餐,當然要打下卡吧!大概10分鍾倒,店員就端來了邪惡鹹點!吉列炸蝦🍤及魚蛋,口感酥脆不會太鹹的還有玫瑰花碎伴著,少女味濃!隔了數分鍾其他主角就來了。層架放了鹹甜點,分量適中唔算好大,下午茶剛剛好,店員建議我們由底層開始食,我們還order了玫瑰花茶伴蛋糕甜點。朱古力牛角酥帶有牛油香,皮薄幾脆口,味道甜甜地。迷你金寶蘋果朋友特別喜歡這個甜點,玉桂味香濃入面有滿滿的蘋果肉,夠清新也不會太甜!柚子奶油口感特別軟滑,是奶味較濃的一款蛋糕!林明頓蛋糕不是太多地方有這款澳洲既甜點,面層灑滿椰絲很香,入面是軟綿綿海綿蛋糕,個人特別喜歡這一款!藍莓乳酪藍莓帶微酸乳酪味清新加朱古力海綿蛋糕,甜甜酸酸幾好食!Mocha 芝士蛋糕咖啡味幾香,帶有小小咸味既軟芝士,口感較結實味道特別。厄like一流既Tiramisu,很有創意又靚既玻璃球,入面是朱古力及曲奇碎,朱古力味幾濃口感不錯!玫瑰花花茶好香

朱古力牛角酥
帶有牛油香,皮薄幾脆口,味道甜甜地。

迷你金寶蘋果

柚子奶油
口感特別軟滑,是奶味較濃的一款蛋糕!

林明頓蛋糕

藍莓乳酪
藍莓帶微酸乳酪味清新加朱古力海綿蛋糕,甜甜酸酸幾好食!

Mocha 芝士蛋糕
咖啡味幾香,帶有小小咸味既軟芝士,口感較結實味道特別。

玫瑰花花茶
好香既玫瑰味紅茶,甜甜地幾清新不錯!

甜點味度不錯賣相靚,個人幾岩胃口不會太甜的,不錯呢!會再幫襯,下次黎可以食佢既set lunch!

2020-01-19
生日