2021-02-21 1480 瀏覽
疫情有稍微緩和跡象,晚市堂食終於開返啦,所以我急不及待約咗朋友食晚飯;朋友喺銅鑼灣附近返工,所以放工約咗佢一齊食晚飯,我同佢都鍾意食日本嘢,所以就嚟咗呢間餐廳食,好彩一早訂左檯,黎到已經見到有人排隊walk in 了!我地睇完menu就點左3道菜式:安格斯牛肉壽喜燒:今晚天氣稍涼,最啱食番d暖笠笠嘅嘢食,所以叫咗呢個壽喜燒,鍋內仲鋪滿左金針菇、滑嫩豆腐、大蔥、大白菜,而最底仲有煙韌嘅粉絲作配料;另外仲有主角:安格斯牛肉,賣相擺盤很精緻。等左一陣終於滾起啦,已經聞到好香口既味道,壽喜燒湯底香甜濃郁,牛肉稍微焯一焯就食得,牛肉味道更濃郁、肉汁豐盈,因壽喜燒口味偏重,因此食既時候要蘸生蛋汁,除了有降溫效果外,也可以使肉質更加滑嫩順口。青龍卷:擺盆真係好似一條青龍咁樣,生氣勃勃既效果,有牛油果鋪滿喺面,內裏便夾有新鮮嘅蟹柳同埋飽滿嘅鰻魚,入口細嫩魚肉滑,沒有骨同腥味。蜘蛛卷:廚師擺盤真係很有心思,呢道菜名叫《蜘蛛卷》軟殼蟹腳驟眼睇真係好似一隻蜘蛛腳咁,但係一啲都唔得人驚,仲好好食添!😋蜘蛛卷內夾有青瓜、蟹柳、牛油果同埋軟殼蟹,食落好似食油炸鬼咁卜卜脆,軟殼蟹殼非常柔軟,味道香脆鮮甜, 肉味極其

我地睇完menu就點左3道菜式:

蜘蛛卷內夾有青瓜、蟹柳、牛油果同埋軟殼蟹,食落好似食油炸鬼咁卜卜脆,軟殼蟹殼非常柔軟,味道香脆鮮甜, 肉味極其鮮嫩,估唔到加埋青瓜、蟹柳、牛油果一齊食個效果更加美味!

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊