2022-01-24
之前嚟呢間米線舖大排長龍食唔到😢佢宜家搬咗大鋪,近顯徑站方便咗,梗係要去潮聖啦😆新鋪闊落啲坐得幾舒服,有啲台灣簡約風,食米線都可以好文青😎麥芽啤酒滷什滙小鍋米線配金銀蛋芫茜湯($62)一場嚟度梗係要試下佢個招牌芫茜湯啦~成碗米線超多芫茜,皮蛋同咸蛋粒都唔少,個湯幾足料,味道就偏甜,幾清新,飲落喉嚨好舒服,食晒成碗都唔會好口渴👍🏻米線偏淋身,我鍾意💕滷什滙有滷鴨片、滷豬腸、滷雞腎同滷蛋🥚全部都入晒味,又係偏甜,豬腸同雞腎幾有咬口🤤但鴨片就嚡咗少少,滷蛋就正常發揮秘製豬頸肉配金銀蛋芫茜湯($52)聽講豬頸肉都出名,當然要試埋啦!👦🏻唔想食辣,所以自選米線都係叫咗芫茜湯~豬頸肉燒到有啲焦邊,夠晒香,又醃得好入味,佢個醬汁撈埋落芫茜湯一齊飲,成個味道又再豐富多一層,推介😋脆炸一口小饅頭($28/4個)饅頭層脆皮比平時食嘅厚身,但係超香脆😍入面好鬆軟,名副其實嘅外脆內軟,內外強烈嘅對比配埋煉奶,甜甜地,正!好想食多幾個😂環境﹕8/10抵食﹕6.5/10味道﹕7.5/10
麥芽啤酒滷什滙小鍋米線
配金銀蛋芫茜湯($62)
一場嚟度梗係要試下佢個招牌芫茜湯啦~
米線偏淋身,我鍾意💕
麥芽啤酒滷什滙小鍋米線 配金銀蛋芫茜湯
秘製豬頸肉配金銀蛋芫茜湯($52)
秘製豬頸肉配金銀蛋芫茜湯
脆炸一口小饅頭($28/4個)
脆炸一口小饅頭(4個)
環境﹕8/10
抵食﹕6.5/10