2021-08-09 9602 瀏覽
呢個 #weekend #小秘書 約咗朋友喺 #尖沙咀 食 #lunch 🍽 原定喺 #碼頭 落車🚕嘅我,遠遠已經見到條人龍,原來大家都係為咗 #教主 Anson Lo 張 #廣告牌 嚟 #打卡 🤩可惜當時我趕時間,冇機會留低湊熱鬧添👉🏻👈🏻原來由碼頭行過去 The Cheesecake Factory 都要一段時間… Oops 我又遲到🤪 等咗大概半粒鐘,終於輪到我哋。#餐廳 光線好暗、整體感覺有啲土😎 不過反正我係為 #cheese 🧀 而嚟,無所謂啦。喺點餐之前,朋友已經提醒我佢哋嘅食物份量都比較大,所以我就只係叫咗個 #四色芝士長通粉 🍴、#釀蘑菇 🧆 做 #主菜。果然名不虛傳… 碟 #長通粉 真係大到三四個人都夠食,#芝士絲 同長通粉藕斷絲連,每一啖都充滿濃濃嘅 #芝士味道、好香口🤩 反而個釀蘑菇就只係普普通通,唔係我想像中… 可以大到用嚟鋸嘅蘑菇扒😅 不過味道都唔錯嘅。因為始終係午餐,我哋都唔食得落太多嘢,所以只係點咗件 #檸檬忌廉蛋糕 🍰 嚟share,本來諗住會好膩,點知原來夾埋 #檸檬口味 一齊食,感覺又幾清新喎🤩 睇嚟有機會我

原來由碼頭行過去 The Cheesecake Factory 都要一段時間… Oops 我又遲到🤪 等咗大概半粒鐘,終於輪到我哋。#餐廳 光線好暗、整體感覺有啲土😎 不過反正我係為 #cheese 🧀 而嚟,無所謂啦。喺點餐之前,朋友已經提醒我佢哋嘅食物份量都比較大,所以我就只係叫咗個 #四色芝士長通粉 🍴、#釀蘑菇 🧆 做 #主菜。果然名不虛傳… 碟 #長通粉 真係大到三四個人都夠食,#芝士絲 同長通粉藕斷絲連,每一啖都充滿濃濃嘅 #芝士味道、好香口🤩 反而個釀蘑菇就只係普普通通,唔係我想像中… 可以大到用嚟鋸嘅蘑菇扒😅 不過味道都唔錯嘅。因為始終係午餐,我哋都唔食得落太多嘢,所以只係點咗件 #檸檬忌廉蛋糕 🍰 嚟share,本來諗住會好膩,點知原來夾埋 #檸檬口味 一齊食,感覺又幾清新喎🤩 睇嚟有機會我要安排吓再去試埋其他款式先得喇😋
2021-08-07
$186.5 (午餐)