2020-05-05 1337 瀏覽
講到食海鮮,點可以唔提竹園🤤,食過幾次水準依然,永遠唔會令人失望🔥 每款菜式都好有驚喜,建議多啲人食啦,可以試多幾款菜式🍴飲品(啤酒、橙汁、竹蔗茅根)可以任飲㗎🍻! 當日我哋6人同行,份量以人頭計算,以下價錢只可作參考👇🏻.【牛油芝士焗龍蝦配法包🦞】HKD1140邪惡指數爆燈😈 咁多款入面最鍾意😍 龍蝦非常新鮮味美,肉質飽滿,好彈牙,配合杰身嘅牛油芝士汁🧈,係perfect match呀🤩 可以選擇以法包或伊麵配襯。每次必點法包🥖,法包香脆可口,用嚟蘸牛油芝士醬簡直係天作之合!不過真係超肥膩,食完好有罪惡感🙈【椒鹽瀨尿蝦🦐】HKD672第二款最愛嘅菜式😍 香氣撲鼻,炒得夠火喉,鑊氣十足🥰 。殼為軟身,好易拆殼👍🏻 瀨尿蝦肉好豐滿,除咗食到香濃椒鹽味,仲食到瀨尿蝦嘅鮮味🤪【豉椒炒蟶子皇】HKD390蟶子大大條😙 肉質鮮甜,夠晒爽口,用上豉椒炒得好香口👍🏻 食完一條忍唔住想食多條🙃【粉絲蒜蓉蒸扇貝】HKD330扇貝加上蒜蓉、粉絲同香蔥,用蒸嘅方法帶出扇貝鮮味🤤 粉絲好鬆軟,吸收晒蒜蓉同香蔥嘅味道,相當夠味呀!【豉油王蝦碌🦐】HKD630望落普通,味道有驚喜,高水準👏🏻 蝦殼脆身可口,蝦肉
【牛油芝士焗龍蝦配法包🦞】HKD1140

【椒鹽瀨尿蝦🦐】HKD672

【豉椒炒蟶子皇】HKD390

【粉絲蒜蓉蒸扇貝】HKD330

【豉油王蝦碌🦐】HKD630
望落普通,味道有驚喜,高水準👏🏻 蝦殼脆身可口,蝦肉鮮嫩彈牙,好juicy🤤 咬落去有好濃嘅豉油味,好食!

【薑蔥炒蟹🦀】HKD924
炒得好夠鑊氣,鹹香入味😋 啖啖肉呀,蟹肉鮮甜,最正嘅係超多膏呀,好滿足😚 送飯一流呀~