2021-10-24 36 瀏覽
天氣轉涼,係時候要食下雞煲,打下邊爐。😉唔想次次都食重慶麻辣雞煲,今次就特意搵左間特別小小既餐廳,試下佢地自創既芝士雞煲。🙃🌟自創黃金芝士雞煲(小)($198)原來呢個芝士雞煲係由五款芝士製作而成,難怪芝味十足,完成滿足我呢個芝士控既願望!😚芝士份量可以先行選擇,我地揀左普通已經十分足夠,想再濃味啲,甚至可以揀激量!😜雞件十分嫩滑厚肉,夾起黎既時候仲有小小拉絲效果,捲起啲芝士一齊食,真係大滿足~😋🌟手打五寶拼盤 半份($58)一個價錢可以食曬五款手工丸,正!🤩手打鮮墨丸墨魚味十足,仲食到粒粒墨魚,十口爽口彈牙。手打鮮蝦丸同樣十分足料,滿滿蝦肉,鮮味十足,質感緊實彈牙。手打鯪魚丸亦都十分鮮味,完全唔腥。而手打豬肉丸及手打鮮牛丸同樣肉味濃而彈牙!🥳🌟哈哈蝦中寶 半份($69)食完手工丸之後,就特別想encore 蝦及墨魚類既食材!🤓呢份蝦中寶真係好出色!大大粒蝦膠入面mix 左好多蟹子及鮮蝦肉,口感豐富彈牙有嚼勁之餘,味道仲極之鮮美,鐘意食蝦滑既朋友一定唔好錯過!🤤🌟竹笙墨魚滑 半份($49)將墨魚滑放進薄薄一層竹笙內,真係第一次試呢個配搭,但同樣令人驚喜,我地兩個人都讚不絕口!🥰墨魚滑

🌟自創黃金芝士雞煲(小)($198)

🌟手打五寶拼盤 半份($58)

🌟哈哈蝦中寶 半份($69)

🌟竹笙墨魚滑 半份($49)
將墨魚滑放進薄薄一層竹笙內,真係第一次試呢個配搭,但同樣令人驚喜,我地兩個人都讚不絕口!🥰墨魚滑同手工墨丸一樣,同樣出色,最驚喜係外面個層竹笙吸飽甜甜既芝士湯汁後,一啖咬落去,既感受到竹笙滑嫩既口感,湯汁溶入口中既滋味,以及爽滑既墨魚滑,好豐富!😚

🌟金菇($38)
金菇夠新鮮,份量足夠。👍