餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-12-11 2021 瀏覽
The Point呢間餐廳採用高質食材製作創意手工pizza 同意粉,我家人都鍾意幫襯。最近佢地推出Fondue Special呢個應節套餐🎄希望食客可以享受到聖誕節帶來嘅温暖。朋友係芝士迷🧀當然急不及待約我去試下!是日餐湯/龍蝦餐湯想配合聖誕節氣氛的話,不妨加$28揀龍蝦餐湯。以大量龍蝦殼長時間淆製,鮮味濃厚,加入忌廉同埋魚湯夠曬creamy🤤仲有粒粒鮮甜彈牙嘅龍蝦肉🦞凱撒沙律沙律菜翠綠新鮮🥗份量充足👍🏻簡單得黎幾開胃😚海鮮火鍋材料豐富🖤有南非鮑魚、扇貝、虎蝦、法國藍青口🐚當然唔會少得波士頓龍蝦啦🦞樣樣新鮮,肉質彈牙。芝士煱底混合唔同風味嘅芝士,好rich🥰例如如格呂耶爾芝士、意大利馬蘇里拉芝士、瑞士著名嘅大孔奶酪,再加上少少葡萄酒,凸顯食材嘅鮮味🍷隨熱爐上枱確保芝士唔會因為溫度過低而凝固。 職員仲溫馨提示點樣卷燙數圈,令芝士不會黐底得黎令食物入味。芝士原來同海鮮很夾👍🏻咸香嘅芝味更能發揮🧀蔬菜拼盤採用蔬菜皆新鮮時令,仲有咬口十足嘅貝殼粉,點芝士好正😎法國麭包烘得香脆,沾上芝士食滋味無窮。食完可以再添架😚雲呢拿泡芙造型精緻可愛, 軟滑嘅雲呢拿雪糕唔太甜🍦食埋甜品滿足曬😍

是日餐湯/龍蝦餐湯

凱撒沙律
沙律菜翠綠新鮮🥗份量充足👍🏻簡單得黎幾開胃😚

海鮮火鍋

蔬菜拼盤
採用蔬菜皆新鮮時令,仲有咬口十足嘅貝殼粉,點芝士好正😎
法國麭包
烘得香脆,沾上芝士食滋味無窮。食完可以再添架😚

雲呢拿泡芙
造型精緻可愛, 軟滑嘅雲呢拿雪糕唔太甜🍦食埋甜品滿足曬😍