2021-12-01 2166 瀏覽
第一次來食,最初問有冇蝦餃,燒賣佢話無,係一個turndown,唸住走啦。。但見menu得意最後都黎返trytry。男朋友話要試下一間店嘅水準必試咕嚕肉,有兩個main都好吸引,一個係菠蘿入面有咖喱牛肋,一個係冰鎮咕嚕肉。因為唔想食辣,叫左後者。第一道菜就係主菜啦!冰鎮令個皮更加突出「外脆肉暖」嘅效果,加上哈密瓜同車厘茄,唔會太熱氣,幾refreshing。overall係好食。之後來左個紫薯swannnn...黑色同白色梗都係 無味嘅,無咩特別。正常酥皮加紫薯(偏甜)餡,賣相係幾靚,有整到一雙翼。味道一般。朱古力熊熊包~呢個好個人啦!我好鐘意食朱古力,入面係流心朱古力,感覺好滿足!個包都幾厚身。男朋友唔鐘意朱古力,所以。。🤣比我食哂佢!呢個係黑金流沙包,好味,有做到應有水準~流心!黑色皮無咩味。山竹就係我哋compromise兩人最鐘意嘅點心,價格無咁貴又食到蟹肉同滿滿龍蝦汁流出來,上面係細細枝嘅百力枝,有d似忌廉湯。係比較熱氣,趣皮下面有厚厚的紫色糍米,但覺得唔錯。都係差唔多嘅皮。入面係黑椒牛肉味。我鐘意上面多d, 有湯汁流出來嘅感覺,男朋友兩個都like。呢個係水煮魚春卷,中間好

但見menu得意最後都黎返trytry。

因為唔想食辣,叫左後者。

第一道菜就係主菜啦!

overall係好食。

之後來左個紫薯swannnn...
黑色同白色梗都係 無味嘅,無咩特別。
正常酥皮加紫薯(偏甜)餡,賣相係幾靚,有整到一雙翼。
味道一般。

朱古力熊熊包~
男朋友唔鐘意朱古力,所以。。🤣比我食哂佢!

呢個係水煮魚春卷,中間好辣!加上熱熱出爐,等等先食比較好。但我麻麻。最主要係食辣味。

見到其他桌嘅大肚婆炒飯,蟹都好正,推薦大家來!
雖然無傳統蝦餃燒賣(有素食版),但我最鐘意創意點心!所以pass! 呢間適合一家大細來啊~
不過大家小心上火熱氣,飲返d下火茶就ok na~

• 非常山竹
  • 冰鎮咕嚕