2020-05-22 3878 瀏覽
自從有咗呢個foodie account之後,好少好少會重複餐廳食,有一種想試多啲唔同嘅餐廳介紹俾大家嘅感覺。但 mmd.mamaday 就係其中一間我食完過一排又會crave嘅餐廳!!呢度嘅裝修環境都已經出晒名玩味濃,食物質素又有保證,款式選擇又多,真係會令你成日都會想encore㗎🤪.ever since i started this foodie account 😆 i rarely going to the same place twice 🤣 but mmd.mamaday is one that i would crave and want to go again no matter what 😋 super beautiful looking decor, food quality is good and tons of foods to choose from 👍 definitely a place we want to go back to over and over again 😊.《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$138 😋😋𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛

《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$138 😋😋
𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐀 𝐌𝐮𝐬𝐭 𝐓𝐫𝐲?
之前都食過呢度嘅pizza,餅底出色,口感鬆脆,同行朋友形容為「罕有覺得好食嘅薄批」!!
軟殼蟹再加埋芝士菠蘿同埋千島醬,口感層次非常豐富。而味道鹹鹹甜甜咁都幾得意~
略嫌軟殼蟹炸得唔夠香脆,不過size大大隻,份量十足,無論係蟹膏定蟹肉嘅份量都好多🤤

《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》$128 😋😋😋
𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞
其實本身一心諗住嚟食鰻魚飯,但同朋友見到呢個勁多蟹肉又有蟹膏嘅意粉忍唔住叫咗!!
有齊晒蟹肉、蟹膏同埋蟹鉗,而且份量都非常之多,確保你每一啖都一定又係!!整體味道比較鮮甜,雖然份量比我想像中少,但絕對值得一試。
都幾辣的泰式打拋豬烏冬

《都幾辣的泰式打拋豬烏冬》$118 😋😋😋
𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐒𝐭𝐢𝐫-𝐅𝐫𝐲 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐔𝐝𝐨𝐧
朋友之前食過之後一直都念念不忘,佢話試過好幾次都無,所以今次見到就一定要食!!上到枱嘅時候已經聞到好香好香,有一種東南亞風味嘅感覺~
辣肉碎都真係幾辣下,再加上口感彈牙嘅粗烏冬,越食越過癮,非常之惹味👅但真係好辣好辣好辣!
明太子薯條

𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲 mmd.mamaday