2021-05-31 105 瀏覽
去得銅鑼灣就一定要去百樂中心搵野食啦🤩 今次同朋友去咗一間喺openrice好多正評又喺mee app度有出現嘅餐廳💛 主要有啲似居酒屋加放題加啲日本料理,裝修就係樓上cafe餐廳嘅感覺。可能因為早到,唔洗等位。入到去店員都好friendly👍🏻🥚心之蛋卷 $88呢度嘅招牌之一🤩 因為我唔鍾意食茄汁,個人就覺得上面啲茄汁有啲搶味😅(但係朋友食得好開心) 蛋卷入面夾住啲三文魚,魚籽同埋芝士😋 我就幾鍾意呢種口感,蛋嫩滑得黎,有啲脆脆地嘅魚籽同埋少少拉絲嘅芝士🤤 芝士份量一啲都唔孤寒,推薦俾芝士控們😈🐔 燒雞軟骨 $38雞軟骨就中規中矩,軟硬適中。沈咗啲味椒鹽喺面,帶有少少鹹香。喺銅鑼灣呢個價錢有3支其實都ok抵👍🏻🦆 邪惡包 $76呢度嘅另一個招牌菜🤩 超鍾意食鵝肝嘅我表示超級興奮🥰 鵝肝超肥美,大大粒嘅帶子中和咗鵝肝嘅油脂感,食完都唔會濟😍 推薦👍🏻🐟 原條鰻魚石鍋飯 $118又係招牌菜😋 上黎嘅時候個石頭鍋仲嗞嗞聲,仲要鰻魚好大條😱 係咪日本米就食唔出,但係都有少少煙韌,係偏乾嘅飯,個人就好鍾意!但係如果可以加多啲汁會再開心啲😋 鰻魚肉好淋,皮就偏煙韌,頭尾仲有少少脆脆地,食落多層次

🥚心之蛋卷 $88

🐔 燒雞軟骨 $38

🦆 邪惡包 $76

🐟 原條鰻魚石鍋飯 $118
又係招牌菜😋 上黎嘅時候個石頭鍋仲嗞嗞聲,仲要鰻魚好大條😱 係咪日本米就食唔出,但係都有少少煙韌,係偏乾嘅飯,個人就好鍾意!但係如果可以加多啲汁會再開心啲😋 鰻魚肉好淋,皮就偏煙韌,頭尾仲有少少脆脆地,食落多層次👍🏻 雖然食得出唔係啲咩高級鰻魚,但係完全對得住呢個價錢💯

🍻心之荔枝清酒特飲 $58
因為唔係好鍾意飲酒,專登request想要少啲酒。飲落就唔係好啃,淨係飲到提子味🍇 似日本料理會飲到嘅巨峰提子蘇打

🍷心之梅酒特飲 $58
呢杯係朋友嗌嘅。梅酒味好重,朋友表示好好飲🥳 我個人就麻麻地酒,所以都淨係試咗少少🤭

環境質素:🌕🌕🌕🌖🌑
食物質素:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌘🌑
回頭指數:🌕🌕🌕🌘🌑

百樂中心都真係好多黃店值得大家去支持,例如今日試呢間😋 蛋卷就唔算好抵食,但係其他cp值都尚算唔錯👍🏻 雖然唔算太平,但係環境唔錯,坐得唔逼,店員又nice,而且味道都唔錯,個人就覺得可以一試🥳
  • 原條鰻魚石鍋飯
  • 邪惡包