2020-05-03 56 瀏覽
龍門冰室分店越開越多,點都有一間喺左近 ,今日過嚟公司呢邊處理啲嘢,順便就喺度食埋晚餐。雖然係港式茶餐廳,但係環境企企理理好衛生,坐得好舒服,餐廳仲提供埋紙袋俾我哋裝口罩,而每張枱都會放一支酒精搓手液,對食客安全方面十分貼心。《玉子燒常餐》$48 (鹹牛肉芝士玉子配鮮茄牛肉通粉)玉子煎得好滑,而且入邊嘅鹹牛肉分量超多,夾雜埋輕微拉到芝既芝士真係一流,而且花生醬多士入面嘅花生醬都好足,非常滿足呀!鮮茄通粉亦做得出色,番茄湯濃郁,份量多,好抵食!《咖喱牛腩飯》$52咖喱牛腩夠林夠入味,咖喱偏甜,唔辣,符合大部份人嘅口味,撈飯食真係好正😍《鐵板升級雜扒》$105 配黑椒汁、薯菜、餐湯超大碟!而且每塊扒都好大塊,肉質好鬆軟,牛扒煎得剛剛好,唔會韌,薯條亦都唔會淋batbat,仲有煙三文魚同埋炸帶子添,自己一個人食真係冇辦法食得晒🤣《奶茶紅豆冰》$9茶味濃郁,紅豆份量好多,接近半杯,整體來講又唔會太甜,價錢仲要唔貴添,高質! 龍門冰室真係一間質素好好又有良心嘅黃店,嘢食味道好而且份量真係超大,值得咁多人支持。

《玉子燒常餐》$48 (鹹牛肉芝士玉子配鮮茄牛肉通粉)

《咖喱牛腩飯》$52

《鐵板升級雜扒》$105 配黑椒汁、薯菜、餐湯