今日同男朋友入粉嶺,網上見好多人話聯和墟好多好野食,我緊要bookmark 定一啲想食既店啦,呢間四眼仔腸粉就係其中一間🤓呢間小食店出名平同好食,因為我地真係唔熟粉嶺,但我地開住google map 都好易搵,可能係因為weekday 冇乜人排隊,我一見到個menu 已經大為震驚😱😱 點解? 因為宜家真係冇乜邊到賣緊$4/7粒魚蛋😱😱😱 仲要係買少見少既陳皮魚蛋😻😻😻因為我地當時好飽,所以叫左魚蛋,燒賣同腸粉外賣,因為疫情關係舖頭唔比堂食,我地又唔想周街除口罩,所以唯有拎返屋企食(留意返,我地住九龍,要搭成個鐘車先返到)🫣any 肥,我地返到屋企,個肚冇咁飽,嗱嗱臨試食😋陳皮魚蛋不負眾望,係小時候既味道,燒賣唔會係好淋果隻,都幾有咬口😙 腸粉$8有4條真係算好多。如果我係住附近,我會成日幫襯,尤其是糧尾😂😂😂不過買野果時有個小插曲,就係比錢時我地比左個$10 硬幣係有少少污跡,而我地本身係唔知道既,點知呀姐拒收仲要加多句:呢個我找比客佢都唔要啦! 之後我比張$10 紙佢,但佢個態度已經係變差,成袋野食少少大力咁放落枱,令人感到負氣!

外賣自取