2017-06-15 99 瀏覽
第一次接觸樓上食肆,而且仲係工廠區裏面某工廠大廈o既食肆。喺工廠區喎,得唔得o架?甜品放題,會唔會真係甜到漏o架?反正有四位超級好同學、朋友陪著一齊,咁就即管一試啦!喺「開飯啦」裏面預訂咗枱之後,餐廳好快有人聯絡我確認訂位,效率同禮貌都一流,已經留咗一個好好o既印象。餐廳o既放題其實係由15:00-17:30,但係我預訂咗14:15,早咗嘍!餐廳o既負責人(下述簡稱G)唔知道我哋其實只係想食甜品放題,所以好負責任咁向我哋解釋午餐有啲乜嘢o既選擇,呢個時候,我哋好負責任o既班長即刻向G表示我哋o既來意,G不但冇黑面同反面,仲好好笑容咁講冇問題,可以比我哋等到夠鐘先落單叫甜品。但係我哋其實都係未食晏晝,考慮緊要唔要叫嘢食o既時候,G又提醒我哋因為係「開飯啦」訂位關係,所以午餐會有折扣,我哋好開心咁即刻揀咗三款午餐齊齊分享!講真心味道唔係太突出,但係以咁平o既價錢可以食到呢個水準已經好得啦!放題時間一到,服務員即刻遞上甜品單比我哋選擇,真係每個服務員都笑容滿面o架!我哋五個大細佬望著張落單紙好開心咁又嘈完一輪,結果係15款甜品都暫時各叫兩個份量!甜品真係得喎!唔係嗰啲甜到漏,食完一件就唔想再

第一次接觸樓上食肆,而且仲係工廠區裏面某工廠大廈o既食肆

喺工廠區喎
,得唔得o架
甜品放題
,會唔會真係甜到漏o架

反正有四位超級好同學、朋友陪著一齊,咁就即管一試啦!
,早咗嘍!

甜品真係得喎!唔係嗰啲甜到漏,食完一件就唔想再添嗰種,當然我哋都唔會例外,一定會添加柯打啦!

更加值得稱讚o既係呢間餐廳聘用咗一批聽覺唔靈敏o既人士,G會提示我哋佢呢間餐廳o既服務員可能未必完全聽到或表達到,而且餐飲o既餐牌後面有手語可以學習溝通o添。但係我哋就唔覺得有咩大問題嘍!因為佢哋服務態度誠懇、有禮、滿臉笑容;比起喺茶記好多o既熟手老練侍應好千倍啦!所以呢間樓上餐廳真係值得嚟為佢哋打氣
題外話/補充資料: 雖然呢度係工廠大廈,但係有車o既話都唔洗怕,因為有時租車位供應,雖則係冇免費泊車,都樂意會再嚟過嘍! ---我哋o既人均消費係午餐加埋下午茶加埋特式花茶先係
2017-06-10
  • 甜品可以儘情地點選吧!