2018-09-20 133 瀏覽
今日同事帶咗我去試依間佢話唔錯嘅餐廳,話係食pasta嘅~中午十二點去到, 剛開舖。點餐時都陸續有人入座,都幾旺場喎!我地一行五人,每人點咗個pasta同飲品!首先黎到既係墨魚汁海鮮意粉 ($88), 份量比我想像中大兜! 味道方面比較咸, 但程度仲係可接受既!個魚都係偏咸!之後就係試大蝦闊條麵 ($78), 個名好簡單, 但食落有驚喜喎入面有好多蒜粒, 味道唔會太咸, 好香口呀!再黎既黑松露雜菌意粉 ($68), 一黎到就聞到超濃既黑松露味, 鐘意黑松露既話真係唔好錯過呀!味道恰到好處, 價錢都合理!跟住既蓄茄忌廉蟹肉寬條麵 ($88) 係我既最愛呀!! 廚師落既材料一d都唔孤寒, 有超多蟹肉響入面, 同d麵一齊食真係啖啖肉架!!平時唔多鐘意食蕃茄pasta既我都好滿意, 整體唔太酸!最後既欖油蜆肉意粉($78) 就比較失色喇, 可能前面幾個pasta太濃味, 所以食依個既時候只係聞到少少香草味, 食落好似太淡咁, 比較岩鐘意清淡既人!整體來說, 性價比都幾高, 下次有機會會再黎拜訪啊!
今日同事帶咗我去試依間佢話唔錯嘅餐廳,話係食pasta嘅~
中午十二點去到, 剛開舖。
點餐時都陸續有人入座,都幾旺場喎!

我地一行五人,每人點咗個pasta同飲品!

墨魚汁海鮮意粉

味道方面比較咸, 但程度仲係可接受既!
個魚都係偏咸!

入面有好多蒜粒, 味道唔會太咸, 好香口呀!
黑松露雜菌意粉

味道恰到好處, 價錢都合理!
蓄茄忌廉蟹肉寬條麵

跟住既蓄茄忌廉蟹肉寬條麵 ($88) 係我既最愛呀!!

平時唔多鐘意食蕃茄pasta既我都好滿意, 整體唔太酸!
欖油蜆肉意粉

cappuccino

整體來說, 性價比都幾高, 下次有機會會再黎拜訪啊!

墨魚汁海鮮意粉
黑松露雜菌意粉