2020-01-29
再次光顧花斑茶社,而家佢哋擴充得幾勁,北角都新開咗分店,本土出產奶茶加文宣十足嘅黃店又新開,唔係唔去幫襯嘛🤤💛🧡熱黑糖珍珠烏龍奶茶 (Brown Sugar Bubble Oolong Milk Tea) $26🧡凍烏龍鮮奶茶 (Oolong Tea Latte) $26首先佢藍色嘅茶杯幾靚,而烏龍茶味好出,黑糖甜度適中,珍珠又多又有咬口👍。至於同事飲嘅烏龍鮮奶茶,烏龍味都唔錯,不過略嫌鮮奶太多,如果茶更多會更好味,不過口味因人而異👍。呢度環境闊落,可以俾人在店內企下,仲有張迷你bar枱,唔似一般奶茶舖只有櫃枱,店外仲有幾張長椅,看來我終於找到喝奶茶的舒適地方😍。加上整個商場剛翻新,人流亦不多,可以一邊喝一邊打卡。這家店特別之處是除了有日本風味的連儂牆,還掛滿韓星Astro成員文彬的照片,聽店員話同fans club合作,只要會員來光顧就可獲紀念品,雖然對我這門外漢是一臉懵逼🤡,但這主意是不錯的👍。最後大家嚟到和富不妨走一趟,這個新商場加入了一些打卡位和藝術展覽,由本土藝術家製作,值得細味欣賞一下☺️。
黑糖珍珠烏龍奶茶